Friday, February 13, 2009

Perluaskan

Perluaskan.Ya aku rasa aku perlu meluaskan jaringan ataupun rangkaian kawan-kawanku.Takde lah dikalangan budak budak medic sahaja.Tapi, jangan salah sangka.Aku masih mempunyai kawan kawan yang membuat course selain dari medic, terutamanya kawan-kawan yang aku semasa aku di sekolah rendah yang aku masih keep in touch.

To tell you the truth, aku sangat terkilan kerana aku kurang keep in touch dengan rakan-rakan di sekolah menengah rendah( SMK St John, KL ) dan juga rakan-rakan di sekolah menengah atas ( MRSM Pengkalan Chepa,KB ).Memori suka-duka kita bersama masih terpahat di memori ini.Adakah salah mereka ataupun aku?Bila difikir-fikirkan balik, rasanya salah aku.Iya lah.Aku ni busy.Tapi nak kata busy sampai tak boleh bersosial rasanya tak betullah statement tu.Ada je masa tengok wayang ataupun berkaraoke dekat Redbox dengan rakan-rakan lama.

Sorry kawan-kawan, bukan nak kata anda membosankan aku.Tetapi, to tell you the truth aku rasa minda kita tak berkembang kalau asyik membincangkan case-case medical ni.Kadang-kadang nak termuntah asyik mengulang benda-benda yang sama sahaja.Aku rasa susah orang lain nak faham kalau kita asyik bercakap menggunakan bahasa medik yang bombastic, yang sampai aku sendiri pun tak tahu nak menyebutnya dengan betul.

So,persoalannya sekarang, bagaimana hendak perluaskan networking? To start with, aku sekarang baru mendaftar diri.Alah, masuk gym Fitness First.Ada banyak reason aku masuk gym ni.Pertama untuk menjaga kesihatan.Tak best la kalau kita asyik suruh patient jaga kesihatan tapi kita sendiri neglect kesihatan diri kita sendiri.Kedua, gym ni menjadi salah satu tempat untuk release tension.Ketiga, untuk menambahkan kenalan.Masuk minggu ni dah minggu kedua dah.Tapi baru hari ni rasanya aku nampak 2,3 orang yang aku rasa berpotensi untuk menjadi kenalan baru.Maybe next session kalau aku jumpa aku nak tegur.Selambalah.Maybe nak tegur ala-ala James Bond.My name is Azmi, Nabil Azmi

Nota1 : Sorrylah entry mengarut

7 comments:

crack cracker said...

hahahah..ok la tu dude..2 in one..bergym sambil tu mencari kenalan..ko akan jumpa dua ketegori orang kat gym nie..satu body builder dan satu lagi yg keep fit dgn exercise.. kalau ko bergaul dgn body builder ko akan looking kemachoan dan jalan dgn org tegap.while yg keep fit tu, ko akan di kelilingi oleh chick2 yang walllaaa...lagi satu utk perluakan networking ko patut attend reunion budak2 school ko dulu..sebab dgn reunion banyak faedah yg kita dpt..ala tak perlu semua budak klas pun utk wat reunion..just siapa yang nak dtg, dtg je la..seorang jd kepala dan set kan time dan place utk reunion..sattle..

crack cracker said...

dude pa kata ko hilangkan word varification ini dan buat pop up window untuk komen?
kalau nak buat ikut je gambar dibawa ni..simple je...

Word Verification
Gambar 1
Gambar 2

untuk buat komen box kuar secara pop up..
1.login account anda
2.gi setting
3.gi comments
4.ikit sebiji macam gambar dibawa ini
Gambar1

last sekali jangan lupa tekan button save setting kat bawa sekali page itu..untuk word verification sama jangan lupa klik button save kat bawa sekali.scroll down..than akn nampak save setting button

crack cracker said...

sorry gambar untuk pop up comment box atas tu tak working..yang ini working...lihat gambar bawa ni.
Gambar 1

roi said...

eh daftar kat fitness first bape eh sebulan?

N a b i L said...

crack cracker- Thx for the suggestion dude.Aku rs aku tergolong dlm golongan yg 'tokeep fit dgn exercise'.Pun begitu, nak jugak la muscle seketul dua ketul tu =P

Roi - Kita boleh berbincang disesi EBG kita nnti ye cik kiah =)

Wahidah said...

ok what perluaskan networking...all da best k

ninie said...

hye nabil!

lor..x-st john ke? kita berjiranlaa..hehehe..

salam perkenalan..